Meny
Index
 

Grupper

 
Grupper
 
Med hjälp av funktionen "Grupper" så kan man skapa delar av intranätet tillägnat en speciell grupp. En grupp kan t.ex. vara en grupp inom företaget/föreningen, en kund eller t.ex. en projektgrupp. Man kan alltså använda intranätet för att köra sina projekt genom det. Användare kan tillhöra flera olika grupper men kommer inte att se nyheter eller annan information som är tillägnat andra grupper som man inte är medlem i. Om man t.ex. bjuder in sina kunder till intranätet för att diskutera projekt eller helt enkelt vill informera dem så kan man ordna så att kunderna inte ser varandra på intranätet medan du ser all verksamhet. Som sagt, eftersom alla funktioner på intranätet är gruppberoende så är det bara fantasin som sätter gränser på användandet.
 

Har lagt till en ny grupp som jag ej kan se på nyhetssidan?

Du har missat att lägga till dig själv som användare i den nya gruppen. Du gör det under \Administration\Användare\Anv./Grupper. Man ser endast de grupper som man själv tillhör.
 

Hur många grupper kan man ha?

Det finns ingen begränsning på antalet.
 

Man ser endast nyheter i de grupper som man själv ingår i, men vi vill se allas nyheter.

Superadmin kan på sidan \Administration\Inställningar\Allmänt\ på raden "Öppna grupper (nyheter)" samt "Öppna grupper (forum)" välja hur man ska "öppna upp" intranätet. Som "default" så är alltid intranätet "slutet", d.v.s. dessa rader innehåller värdet 0 och man ser endast information om de grupper man tillhör. Om man vill öppna upp intranätet så sätter man helt enkelt en 1:a i fältet och sparar data.
Observera att om ni öppnar upp intranätet så kan alla registrerade användare läsa ALLA nyheter samt forum.
 
1

Val av grupp

1. Val av grupp
På huvudsidan visas denna Widget som innehåller alla Gruppnamn som man tillhör.
När någon oläst Nyhet finns i en grupp så visas en info-symbol efter gruppnamnet.
Vid klick på gruppnamnet så laddas hela huvudsidan om och anpassas till vald grupp.